Ibericoskinkene

Ibericoskinkene

Iberico spekeskinker

Det finnes to hovedtyper spanske skinker. Jamón serrano – serranoskinke – som kommer fra sierra, fjellet. Den andre skinketypen kalles Jamón Iberico – ibericoskinke – som er laget av den sorte iberiske grisen pata negra. Men ibericoskinke er ikke bare ibericoskinke – så lær deg de viktigste forskjellene så du er sikker på at du får den kvaliteten du betaler for. Forskjellene ligger blant annet i hvordan grisen har levd og spist. Har den levd et frittgående liv blant eiketrærne og spist seg opp på eikenøtter, sopp og urter i det spesielle beiteområdet la dehesa? Eller har den vært inne i fjøset deler av året og fått eikenøtter bare til fest? Eller kanskje den aldri har løpt fritt rundt, men levd et liv i fjøset. Som du sikkert har skjønt – dess bedre grisen har levd, dess bedre blir også skinken. Her er en liten guide til de tre skinketypene:

Jamón Iberico de Bellota: Dette er det aller ypperste av det ypperste. Skinken er laget av frittgående iberiske griser hvor en stor del av dietten er eikenøtter. Skinken kalles også Jamón Iberico de Montanera. Vår Taga Iberico Pata Negra tilfredsstiller disse kravene.

Jamón Iberico de Recebo: Skiller seg fra Jamón Iberico de Bellota ved at det ikke er noe krav til at grisene skal være frittgående. Grisene spiser mye eikenøtter.

Jamón Iberico: Grisen lever hele livet i fjøset – dette er ikke frittgående griser.

Våre Ibéricoprodukter