Artikler
Vi i Taga besøker våre partnere i Spania så ofte vi kan og er så heldige å la oss begeistre av spansk matkultur. Spansk matkultur betyr for mange tapas – små skåler med litt enkel ”tiltugg” (serranoskinke, manchego ost, noen oliven) som man satte på toppen av glasset for å hindre at man fikk fluer i glasset (tapear betyr å dekke til). Men tapas har etter hvert fått betydningen av at det sier kun noe om størrelsen av retten. Tapas er en liten rett – bestiller man en ración så er tapasen 2-3 ganger så stor. Og den samme tapasen kan være en middagsrett hvis man legger på et par sleiver til. Tapas i dagens Spania kan være fra den mest intrikate tidskrevende retten til den enkleste lille anretning med spekepølse og ost.
Les vår artikkel om en tapasaften i Logrono og få et innblikk i en liten del av den spanske tapaskulturen. Eller få noen tips om hvordan Tagas produkter er som skapt til en liten piknik. Eller tapas piknik om du vil.
Lær mer om
Vi i Taga mener det er en berikelse å kunne vite noe om det man spiser – hvor kommer maten fra, hvordan er den laget, hvordan brukes den etc. Så blir det enklere å velge hva man putter i munnen og å forstå hvorfor det er prisforskjell på mat. Her kan du lese litt om de ulike spanske grisene, hva de spiser, hvor de lever. Og hvordan spekeskinkenes kvalitet påvirkes av grisen og av produksjonsmetodene. Visste du at området spekeskinkene tørkes i har en påvirkning på smaken? At klimaet i de spanske fjellene gir ekstra gode spekeskinker?
Her finner du noen korte artikler som vi håper gir deg litt ekstra inspirasjon neste gang du forbereder en liten venneaften og lurer på hva du skal servere.