Kyllingbryst med serranoskinke

Kyllingbryst med serranoskinke

Ingredienser

  • 2×70 g Serranoskinke
  • 500 g kyllingbryst
  • 300 g tomater
  • 100 g rødløk
  • 200 g aspargestopper

Tilberedning

Stek de rå kyllingbrystene i ca. 10 minutter på 200 grader og la dem avkjøles litt før du legger 1 eller 2 skiver serranoskinke rundt hvert bryst. Kutt tomater og løk i terninger og fres lett i pannen og smak til med friske urter som f.eks basilikum og litt salt og pepper. Forvell aspargesen med litt smør i vannet i ca. 1-2 min før servering.

Legg de klargjorte kyllingbrystene i stekeovnen eller på grillen i ca. 2-3 min før servering slik at serranoskinken får en gylden, fin farge. Tomat og løkblandingen legges på tallerken, del kyllingbrystene i to, og legg de over tomatblandingen. Legg så på varm asparges og avslutt med litt revet parmasan rett før servering.

Tilbehør

Server gjerne med råstekte poteter eller ris. Foccaciabrød og aioli er også perfekt tilbehør.

Antall porsjoner

Tilberedningstid

30
minutter

Vanskelighetsgrad