Tapasoppskrifter

Tapasoppskrifter

Varme tapasretter

Chorizo flambeado

Skjær chorizo i skiver og stek i en panne til fettet begynner å smelte bort. Tilsett så litt portvin og la pølsene trekke i 2-3 minutter.

Bakt potet med chorizo og ost

Bak potetene i ovn på 180 grader i ca. 25 – 45 minutter, avhengig av størrelse på potetene (små poteter er best og jevn størrelse er viktig). Avkjøl potetene, del dem i to og legg en stekt skive chorizo på potetens snittflate med en skive ost. Sett så dette i ovnen til osten er smeltet og har fått litt farge. Bruk gjerne Manchego og Ridderost.

Tips! Kok potetene i vann til de blir møre i stedet for å forhåndssteke dem i ovn, avkjøl og tilbered deretter som henvist i oppskriften.

Serranoskinke med dadler

Lag 3 strimler av serranoskinke, surr dem rundt daddelen og stek i ovn på 200 grader i ca 3-4 minutter (forvarmet ovn). Husk at det er en stein i daddelen før du biter i den!

Kalde tapasretter

Taga Ibérico Pata Negra med Manchego ost

Klipp skinkeskivene på midten og legg de på et fat, Manchego høvles og legges over. Dander med rucculasalat og balsamicoeddik.

Taga Serranoskinke med Cataloupemelon

Del serranoskivene i to og legg dem på et fat sammen med melon i strimler, det er både dekorativt og godt!

Taga Fuet, Taga Salchichon og Taga Chorizo

Skjær tynne skiver av spekepølsene Taga Fuet, Taga Salchichon og Taga Chorizo og legg dem sammen på en fjøl eller et fat. Urter og pinjekjerner er godt tilbehør og fint som pynt. Små tomater, druer og melon passer også bra.

Godt tilbehør

Grønn & sort oliven, blomsterkapers, sweet peppers krydderost, Manchego – ost med fersk fiken. Foccacia og aioli er perfekt til et godt tapasbord.

Antall porsjoner

Tilberedningstid

60
minutter

Vanskelighetsgrad