Skjær chorizo i skiver og stek i en panne til fettet begynner å smelte bort. Tilsett så litt portvin og la pølsene trekke i 2-3 minutter. Bak potetene i ovn på 180 grader i ca. 25 – 45 minutter, avhengig av størrelse på potetene (små poteter er best og jevn størrelse er viktig). Avkjøl potetene, del dem i to og legg en stekt skive chorizo på potetens snittflate med en skive ost. Sett så dette i ovnen til osten er smeltet og har fått litt farge. Bruk gjerne Manchego og Ridderost. Tips! Kok potetene i vann til de blir møre i stedet for å forhåndssteke dem i ovn, avkjøl og tilbered deretter som henvist i oppskriften. Lag 3 strimler av serranoskinke, surr dem rundt daddelen og stek i ovn på 200 grader i ca 3-4 minutter (forvarmet ovn). Husk at det er en stein i daddelen før du biter i den! Klipp skinkeskivene på midten og legg de på et fat, Manchego høvles og legges over. Dander med rucculasalat og balsamicoeddik. Del serranoskivene i to og legg dem på et fat sammen med melon i strimler, det er både dekorativt og godt! Skjær tynne skiver av spekepølsene Taga Fuet, Taga Salchichon og Taga Chorizo og legg dem sammen på en fjøl eller et fat. Urter og pinjekjerner er godt tilbehør og fint som pynt. Små tomater, druer og melon passer også bra. Grønn & sort oliven, blomsterkapers, sweet peppers krydderost, Manchego – ost med fersk fiken. Foccacia og aioli er perfekt til et godt tapasbord.Varme tapasretter
Chorizo flambeado
Bakt potet med chorizo og ost
Serranoskinke med dadler
Kalde tapasretter
Taga Ibérico Pata Negra med Manchego ost
Taga Serranoskinke med Cataloupemelon
Taga Fuet, Taga Salchichon og Taga Chorizo
Godt tilbehør
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Vanskelighetsgrad
Tapasoppskrifter
60
minutter