Snik deg unna

Snik deg unna

Snik deg unna

Bygatene former en koselig labyrint pyntet med små butikker og tavernaer. Lydene og luktene som siver ut over brosteinene er inviterende nok, men når solen skinner og det blåser en mild bris, er det nesten for ille ikke å ta med lunsjen ut; litt nærmere den naturen den kommer fra.

Og natur er nøkkelen her. Denne maten er som skapt til å bli spist i det grønne. Alt du trenger er en god kniv – og sol. La hordene stille seg i foran grillene i hamburgerkø med stekeos i ansiktet. I stedet kan det gjøres så enkelt som å samle sammen litt spekemat, ost og brød…. Litt salat, hvis du vil, og noe å drikke. I Rioja er det ikke uvanlig å se unge par på scooter ut av byen, på vei opp i fjellene til en improvisert romantisk lunsj.  Det urbane livet forsvinner i bakgrunnen, og byens mas må vike for naturens stille gleder.

Og ut kommer maten. Du kan spise de tynne skinkeskivene som de er, eller de kan legges over en enkel salat med olje og eddik. Det er antagelig umulig å ikke ta en prøvebit av spekepølsa før den legges over en brødbit dyppet i aioli. Det beste ved å spise på denne måten er hvordan de enkle forberedelsene gjør hele måltidet til en spontan nytelse. Det er en impulsiv, lev-i-øyeblikket-måte å være sammen på, og den perfekte måten å bli kjent med andre på.

Det er over så alt for fort. Men på den andre siden; hvis det er så enkelt å være impulsiv, er det like lett å være impulsiv når som helst. Det behøver ikke skje ved en storslagen, utenlandsk utsikt eller på den beste av alle strender. Det kan foregå i din egen bakgård.

Så vær forberedt…du vet aldri når du plutselig må snike deg unna.