Chorizo

Chorizo pølse

Chorizo er en spansk pølse som er laget av røkt svinekjøtt og er en svært viktig del av den spanske matkulturen. Chorizo finnes i ulike lokale varianter, men alle er laget av svinekjøtt og krydret med røkt paprika som gir den karakteristiske smaken og rødfargen.

Det finnes to hovedtyper chorizo – speket chorizo som kan skjæres opp og spises som vår norske spekepølse – og små koke chorizo som må varmebehandles før de spises. Chorizo kan også inndeles etter smak – dulce som er chorizo som er krydret med søt paprika eller sterkere varianter fra den sterkere paprikaen. Chorizo krydres gjerne med hvitløk, vin og spesielle lokale kryddere. Chorizo er en høyt verdsatt del av den spanske gastronimiske kulturen – ikke bare for sin anvendelighet i matlaging, men også på grunn av sine viktige ernæringsmessige kvaliteter. Chorizo er en viktig proteinkilde i middelhavsdietten og tilfører kroppen den viktige oljesyren som kroppen ikke kan produsere selv.

Prøv vår Taga Classic Chorizo på brødskive eller pizza. Taga Chorizo Sarta og Taga Mini Chorizo er smaksrike spekepølser som kan spises både kalde og varme, mens vår Taga Chorizo BBQ er fersk pølse som varmebehandles i form av grilling eller steking.