chorizo-med-kyllinglar-og-oliven-Taga__dsc0865

Chorizo med kyllinglår og oliven

Ingredienser

  • 1 kg kyllinglår med bein
  • 1/2 dl olivenolje
  • 250 g Taga Chorizopølse skåret i skiver
  • 4 hvitløksfedd, grovhakkes
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 4 tomater
  • 150 g cherrytomater
  • 2 dl kyllingkraft
  • 100 g sort og/eller grønn oliven
  • 1 sitron
  • 2 ss friske urter (salvie, persille, timian etc.)
  • Salt og pepper

Antall porsjoner

Tilberedningstid

50 minutter

Vanskelighetsgrad

Slik gjør du

Krydre kyllinglår med salt og pepper og legg dem i form med olivenolje. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og stek til skinnet får en gyllen farge.

Ta kyllinglårene ut av formen og legg dem på en tallerken. Ha chorizo, hvitløk og spisskummen i formen og fres det lett et par minutter i ovnen. I denne retten kan du bruke chorizo som spekepølse eller chorizo som fersk pølse. Tilsett tomater og kyllingkraft og kok opp. Legg deretter tilbake kyllinglårene med skinnsiden opp og la det hele stå i ovnen på 180 grader i ca. 30-40 minutter.

Vær oppmerksom på at det vil ta litt lengre tid å steke dersom du ikke har varmluftsovn. Hvis det blir lite væske i formen til saus, må du gjerne tilsette mer kyllingkraft.

Når det gjenstår ca. 10 minutter av stekingen tilsettes oliven, cherrytomat og sitronsaft. Urtene tilsettes ved servering.

Produkter fra oppskriften

Taga Foods AS, 
postboks 8838 Solsiden, 7481 Trondheim

Forbrukerhenvendelser
Tlf: 926 11 200, e-post: post@taga.no