Chorizo med kyllinglår og oliven
Ingredienser
- 1 kg kyllinglår med bein
- 1/2 dl olivenolje
- 250 g Taga Chorizopølse skåret i skiver
- 4 hvitløksfedd, grovhakkes
- 1 ss spisskummenfrø
- 4 tomater
- 150 g cherrytomater
- 2 dl kyllingkraft
- 100 g sort og/eller grønn oliven
- 1 sitron
- 2 ss friske urter (salvie, persille, timian etc.)
- Salt og pepper
Antall porsjoner
Tilberedningstid
50 minutter
Vanskelighetsgrad
Slik gjør du
Krydre kyllinglår med salt og pepper og legg dem i form med olivenolje. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og stek til skinnet får en gyllen farge.
Ta kyllinglårene ut av formen og legg dem på en tallerken. Ha chorizo, hvitløk og spisskummen i formen og fres det lett et par minutter i ovnen. I denne retten kan du bruke chorizo som spekepølse eller chorizo som fersk pølse. Tilsett tomater og kyllingkraft og kok opp. Legg deretter tilbake kyllinglårene med skinnsiden opp og la det hele stå i ovnen på 180 grader i ca. 30-40 minutter.
Vær oppmerksom på at det vil ta litt lengre tid å steke dersom du ikke har varmluftsovn. Hvis det blir lite væske i formen til saus, må du gjerne tilsette mer kyllingkraft.
Når det gjenstår ca. 10 minutter av stekingen tilsettes oliven, cherrytomat og sitronsaft. Urtene tilsettes ved servering.
Produkter fra oppskriften
Taga Foods AS, postboks 8838 Solsiden, 7481 Trondheim
Forbrukerhenvendelser
Tlf: 926 11 200, e-post: post@taga.no