Chorizo med pasta
Ingredienser
400 g fersk pasta
250 g Taga Chorizo skåret i skiver
2 fedd hvitløk, grovhakkes
2 dl kremfløte
2 dl revet eller høvlet Parmesan
2 eggeplommer
1/2 ts kvernet pepper
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss sitronsaft
Antall porsjoner
Tilberedningstid
20 minutter
Vanskelighetsgrad
Slik gjør du
Kok pastaen “al dente”; den skal være myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges.
Fres chorizopølsen sammen med hvitløk i stekepannen et par minutter, hell i fløte og revet Parmesan, og la det koke et par minutter før du tilsetter pastaen. Skill eggene og rør plommene inn i pastablandingen sammen med basilikum, før du smaker til med sitronsaft og pepper.
Serveres med ferskt brød.
Tips
Parmesan rives eller høvles i litt store flak, bruk gjerne ostehøvel eller en potetskreller. Du kan bruke hel Chorizo som du kutter selv, eller Taga ferdigskåret Chorizo. Serranoskinke egner seg også meget godt. Skjær skivene i passe strimler, eller bruk Taga gourmetbit hvis du f.eks. ønsker å skjære skinken i terning eller tykkere strimler.
Produkter fra oppskriften
Taga Foods AS, postboks 8838 Solsiden, 7481 Trondheim
Forbrukerhenvendelser
Tlf: 926 11 200, e-post: post@taga.no