Chorizo med kyllinglår og oliven

Chorizo med kyllinglår og oliven

Ingredienser

  • 1 kg kyllinglår med bein
  • 1/2 dl olivenolje
  • 250 g Chorizopølse skåret i skiver
  • 4 hvitløksfedd, grovhakkes
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 4 tomater
  • 150 g cherrytomater
  • 2 dl kyllingkraft
  • 100 g sort og/eller grønn oliven
  • 1 sitron
  • 2 ss friske urter (salvie, persille, timian etc.)
  • Salt og pepper

Tilberedning

Krydre kyllinglår med salt og pepper og legg dem i form med olivenolje. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og stek til skinnet får en gyllen farge.

Ta kyllinglårene ut av formen og legg dem på en tallerken. Ha chorizo, hvitløk og spisskummen i formen og fres det lett et par minutter i ovnen. I denne retten kan du bruke chorizo som spekepølse eller chorizo som fersk pølse. Tilsett tomater og kyllingkraft og kok opp. Legg deretter tilbake kyllinglårene med skinnsiden opp og la det hele stå i ovnen på 180 grader i ca. 30-40 minutter.

Vær oppmerksom på at det vil ta litt lengre tid å steke dersom du ikke har varmluftsovn. Hvis det blir lite væske i formen til saus, må du gjerne tilsette mer kyllingkraft.

Når det gjenstår ca. 10 minutter av stekingen tilsettes oliven, cherrytomat og sitronsaft. Urtene tilsettes ved servering.

Tilbehør

Du kan også bruke hvitvin eller grønnsaksbuljong i stedet for kyllingkraft. Du finner kyllingfond i butikken som du blander med vann om du ikke ønsker å lage kyllingkraft selv. Du kan også bruke grovhakkede hermetiske tomater. Til denne retten passer det med ris eller stekte poteter, eller den kan nytes som den er sammen med foccacia og frisk salat.

Antall porsjoner

Tilberedningstid

50
minutter

Vanskelighetsgrad