Serranoskinke

Serranoskinke

Serrano spekeskinke

Spanjolene har laget lufttørret skinke helt siden antikken – og den første skriftlige referansen daterer seg tilbake til det romerske imperiet. Produksjonsprosessen har da som nå vært svært enkel – lufttørring i områder med varme tørre somre og kalde vintre – og fjellluft som er optimal for den gode smaken. Skinkene ble lagt i sjøsalt for å starte modningsprosessen for så å bli vasket og hengt til tørk. Serrano betyr fra fjellene, men serrano spekeskinke produseres over hele Spania. Saltinnholdet er lavere enn i spekeskinkene hos oss her i Norden. Den har en mild og varm smak. Fargen er frisk med et rosa skjær. Serranoskinke har et forholdsvis sparsommelig fettlag og smaker mest når den er romtemperert.

Produksjonsprosessens 4 faser:

  1. Salting. Den ferske skinken blir dekket med sjøsalt, og vil ligge i salt ca 20 timer eller to dager pr kilo skinke. Det rene saltet vil stabilisere produktet ved en lav temperatur i områder som har høy luftfuktighet.
  2. Post-salting. Saltet vil sakte forsvinne og trekke til seg fuktighet i skinken.
  3. Tørr modning. Den ferske skinken vil bli speket etter hvert som temperaturen ute vil øke samtidig som fuktigheten avtar.
  4. Modning. I denne siste fasen vil modningsprosessen kompletteres. Gjennomsnittstiden for modningen er 12 måneder.

Taga tilbyr 4 ulike typer serranoskinke. Taga Classic Serrano er vår klassiske hverdagsskinke som kan spises som den er – og den er også ypperlig som ingrediens i varme tapas. Vår Taga Classic Gran Reserva er produsert fra Duroc svinekjøtt og har en høyere kvalitet og lengre lagringstid enn Taga Classic Serrano. Taga Rioja Serrano er en serranoskinke som er marinert i paprika og har en mild deilig paprikasmak og den klassiske rødfargen. Vår aller beste kvalitet er Taga Iberico Pata Negra – spekeskinken over alle spekeskinker.